Prima   -  Presa   -  Noutăți - Monitorizarea implementării proiectului «Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova»

Monitorizarea implementării proiectului «Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova»

   
24.04.2024   628 Accesări  

Echipa de experți a Băncii Mondiale condusă de Smita Misra s-a deplasat ieri la mun.Comrat pentru a se documenta cu activitățile desfășurate în cadrul subproiectului «Extinderea și îmbunătățirea serviciilor de canalizare în municipiul Comrat». Grupul de experți, împreună cu reprezentanții unității de implementare a proiectului #SAASMAgenția de Dezvoltare Regională UTA Găgăuzia și companiei „Apcan Proiect S.R.L.", au vizitat stația de pompare și stația de epurare a apei, ultima fiind momentan funcțională.

Amintim că, în cadrul proiectului #SAASM, la Comrat urmează să fie construită o nouă stație de epurare a apelor uzate. La ora actuală se elaborează studiul de fezabilitate și este evaluat impactul de mediu și social. La cea de-a doua etapă a subproiectului este planificată proiectarea și, ulterior, construcția stației de epurare și infrastructurii de canalizare.