Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de lucru privind perspectivele de implementare a noilor proiecte de infrastructură în mun. Comrat.

Ședință de lucru privind perspectivele de implementare a noilor proiecte de infrastructură în mun. Comrat.

   
16.04.2024   610 Accesări  

 

La 15 aprilie 2024, la sediul  Agenției de Dezvoltare Regională a UTA Găgăuzia, a avut loc o ședință de lucru cu participarea  directorului ADR, Tatiana Donceva, primarului  municipiului Comrat și a specialiștilor din cadrul unității de implementare a proiectelor din cadrul primăriei mun. Comrat.

În cadrul acestei ședințe de lucru au fost discutate problemele actuale privind implementarea proiectelor de dezvoltare urbană, pregătirea prpunerilor de proiect, precum și perspectivele de dezvoltare a municipiului Comrat ca oraș-pol de creștere. A fost subliniată necesitatea intensificării eforturilor în vederea identificării surselor externe de finanțare pentru implementarea noilor proiecte de infrastructură pe termen scurt. De menționat faptul, că municipiul Comrat, conform Hotărârii Guvernului nr. 916/2020 cu privire la aprobarea Programului național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova pentru anii 2021-2027 (https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=125259&lang=ru) , a fost identificat ca oraș pol de creștere.

Primarul mun. Comrat, Serghei Anastasov a mulțumit ADR UTA Găgăuzia pentru sprijinul permanent.