print
Posibilitatea de a participa la Proiectul demonstrativ „Generarea și energia regenerabilă"
16.08.2021
2006 Accesări

AO Green City Lab Moldova invită autoritățile / instituțiile publice (A/IP) și asociațiile de locatari / coproprietari în condominiu (AC) interesate să aplice pentru a deveni beneficiari ai proiectului ”Generare distribuită a energiei electrice regenerabile”.

Despre proiect:

Asociația Obștească ”Green City Lab Moldova” (GCL) a fost înființată la inițiativa și cu suportul Proiectului PNUD Moldova ”Orașe verzi durabile pentru Moldova” (OVDM) și activează în calitate de unitate de implementare pentru proiecte demonstrative ale OVDM.

Proiectul demonstrativ ”Generare distribuită a energiei electrice regenerabile” este orientat spre Autoritățile / instituțiile publice și Asociațiile de locatari / coproprietari în condominiu și își propune să piloteze o abordare nouă, prin care beneficiarii să-și reducă facturile la energie electrică utilizând mecanismul de ”contorizare netă” (vezi art.39 din Legea 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile). Acest mecanism permite consumatorilor să utilizeze rețeaua electrică în calitate de acumulator fiind orientat către susținerea investițiilor în generarea distribuită a energiei electrice regenerabile, nemijlocit la locul de consum. Din punct de vedere economic, acest mecanism permite recuperarea investițiilor în panouri fotovoltaice prin reducerea facturilor proporțional volumului energiei electrice produse de respectivele panouri.

În esență, beneficiarii vor procura panourile fotovoltaice cu achitarea în rate, pe parcursul 5-9 ani, astfel încât plățile lunare pentru panouri fotovoltaice să fie mai joase decât costul energiei produse de acestea. Astfel, plățile pentru energia electrică consumată din rețea plus plățile lunare pentru panouri fotovoltaice vor fi mai mici decât costurile de procurare a energiei electrice din rețea, la tarife reglementate, în lipsa panourilor solare.

Detalii privind materialele ce urmează a fi depuse

Solicitantul va depune:

  1. Formularul de aplicare completat, cu toate câmpurile obligatorii;
  2. Declarația privind acceptarea angajamentelor în cadrul proiectului, semnată de reprezentantul legal împuternicit și scanată în format .pdf (a se vedea Anexa 1 la Formularul de aplicare);
  3. Alte documente relevante, la care ați făcut referință în formularul de aplicare. Vă rugăm să le enumerați.

Dosarul de înscriere în concurs va fi expediat electronic până la 23 august 2021, ora 13:00 (EEST, Chișinău) la adresa de email: greencitymd@gmail.com. Rugăm să specificați în linia de subiect a mesajului “Fotovoltaice 2021, [denumirea solicitantului]”. Dosarele de înscriere primite după termenul limită indicat nu vor fi examinate.

În cazul în care veți avea nevoie de clarificări suplimentare pe marginea anunțului, Vă invităm să le expediați în scris (email), până la 19 august, ora 17:00, la adresa de email: greencitymd@gmail.com. Răspunsurile la întrebările de concretizare vor fi comunicate public, pe pagina www.greencity.md și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/greencitylabmoldova/, în comentarii la anunțul privind prezenta invitație de exprimare a interesului, până vineri, 20 august, 17:00.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Găgăuzia