Prima   -  Presa   -  Noutăți - Concurs finantare proiecte de dezvoltare locală Ambasada Frantei.

Concurs finantare proiecte de dezvoltare locală Ambasada Frantei.

   
23.07.2018   593 Accesări  

Ambasada Franței în cadrul lor declarate de principii, să încurajeze inițiativele de dezvoltare locală și cooperare descentralizată participare internațională structurilor din Franța și Republica Moldova. În 2018, Ambasada Franței lansează un concurs pentru mici proiecte de cooperare care vizează dezvoltarea locală.
În cadrul noii sale strategii 2017-2021, Agenția universitară a Francofoniei, care se străduiește să mențină potențialul de angajare și de integrare profesională a tinerilor specialiști, precum și. universitățile, în calitatea lor de subiecți de dezvoltare globale și locale.
Având în vedere rezultatele pozitive ale seminarului, menite descentralizate cooperare între Franța și Republica Moldova, organizată în luna octombrie 2016, la inițiativa Ambasadei Franței în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova, cu suportul Ministerului Europene și Afacerilor Externe din Franța și a Consiliului Europei și cu participarea 83 de primari și de președinți/vicepreședinți de raioane, în timp ce, în prezența delegațiilor franceze și-au exprimat de așteptare pentru noi parteneriate cu gastronomie franceză parte.

În acest concurs își propune să sprijine dezvoltarea de proiecte locale și descentralizate de cooperare, Franța-Moldova. Acesta este deschis pentru locale și partenerii francezi ( societății civile, ONG-uri, universitatea, regionale, parcuri,scoala, fundație, asociație, expatriate comunității medicale clustere și clustere economice, micro-antreprenor, altele).

Criteriile de selecție și direcțiile prioritare, se arată în documentul original Concurs finantare proiecte de dezvoltare locală_Ambasada Frantei

Finanțarea
Dimensiunea maximă a contribuției din partea Ambasadei Franței s-a înregistrat în 2000 de euro pentru un singur proiect. Dimensiunea maximă a contribuției Agenției universitare a Francofoniei este de 1000 de euro pentru un singur proiect. Această finanțare suplimentară va putea fi solicitată pentru activități incluse în cadrul proiectului și asigură legătura între universități și mediul social și de activitate economică, de a promova integrarea profesională a tinerilor specialiști sau a activității de întreprinzător.
Activitatea datorită finanțării din partea AUF vor fi planificate pentru perioada de după 1 ianuarie 2019.
Organizatorul proiectului moldovenesc trebuie să se asigure de autofinanțare minim un proiect în valoare de 10%, iar volumul total trebuie să fie asigurată în cadrul parteneriatului diverse.

Depunerea documentelor
Fișierul în format PDF va fi luată până la 24 august 2018 exclusiv la următoarea adresă: concurs.franta.moldova.2018@gmail.com