Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectul USAID APM a lansat apelul anual de granturi MoldHVAA_APS_002 - Inovare și Transfer Tehnologic în Lanțul Valoric al Pomușoarelor.

Proiectul USAID APM a lansat apelul anual de granturi MoldHVAA_APS_002 - Inovare și Transfer Tehnologic în Lanțul Valoric al Pomușoarelor.

   
10.11.2017   358 Accesări  

Proiectul Agricultură Performantă în Moldova (APM) finanțat de Agenția USAID și implementat de compania Chemonics International intenționează să acorde granturi pentru activități de inovare și transfer tehnologic care vor îmbunătăți practicile de producere și manipulare post-recoltare în cadrul lanțului valoric al pomușoarelor și care vor genera vânzări mai mari atât pe piața internă cât și la export. Implementând tehnologii noi și inovații, activitățile beneficiare de granturi vor fi utilizate în scopuri demonstrative pentru alte părți interesate din lanțul valoric al pomușoarelor, inclusiv pentru studenții care participă la programe de învățământ dual.

Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele USAID și Guvernului SUA care reglementează utilizarea granturilor în conformitate cu contractele și politicile interne de gestionare a granturilor pentru programul APM. APS anexat conține instrucțiuni detaliate cu privire la procesul de depunere a dosarului pentru obținerea granturilor. Solicitanții sunt încurajați să studieze acest document în întregime pentru a înțelege mai bine procesul de aplicare pentru granturi. Întrebările specifice pot fi adresate la: grants@moldovaagro.com. Pentru a asigura o competiție corectă răspunsurile la întrebările relevante vor fi postate periodic  pe adresa Google drive de mai jos ↓ . Solicitanții sunt încurajați periodic să verifice pe Google drive răspunsurile la întrebări, care sperăm să fie utile.

Data limită de aplicare pentru granturi: 3 octombrie 2018 (sau până la epuizarea fondurilor).

Textul integral al APS, anexele și răspunsurile la întrebări le găsiți pe Google Drive:

https://drive.google.com/open?id=0BzazNP4kCiU5azVaUHF5M3A2Y00

Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele USAID și ale Guvernului SUA cu privire la granturi, precum și cu politicile interne ale Proiectului de gestionare a granturilor.

APM încurajează solicitanții să dezvolte activități inovatoare care oferă soluții pentru problemele critice din sectorul pomușoarelor. Solicitanții trebuie să gândească creativ despre căile de implicare a mai multor părți interesate în sectorul vizat și trebuie să se concentreze pe metodele durabile de desfășurare a activităților după încheierea acordului de grant. APM urează succes solicitanților și le mulțumește pentru ideile inovatoare și eforturile depuse pentru aplicare la  fondurile de granturi.

Următoarele anexe sunt parte a acestui apel anual al programului:

- Anexa A - Formularul cererii de grant

- Anexa B - Formularul bugetului pentru solicitarea grantului

- Anexa C - Formularul de auto-evaluare a solicitantului

- Anexa D - Confirmări obligatorii

- Anexa E - Dispoziții obligatorii și necesare standarde aplicabile: